پاسداری از زبان مادری ترکی
دکتر بختیاری ضمن توصیه به حفاظت و پاسداری از زبان ترکی، گفت: لازم است تا ابتدا با کودکان خود به زبان مادری سخن گفته و سپس اقدام به آموزش سایر زبان ها کنیم. این کار علاوه بر جلوگیری از نابودی زبان ترکی، از بروز اختلالات و مشکلات روانی و اجتماعی برای کودکان نیز جلوگیری به عمل میآورد.
«اولدوز» که یکی از پر مخاطبترین برنامههای شبانه شبکه استانی آذربایجان غربی میباشد، امشب میزبان دکتر محمدرضا بختیاری عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور، موسس انتشارات میلاد سرخ در اورمیه و نویسنده کتاب « فولکلور و ادبیات عامیانه » بود.
در این برنامه که موضوع آن « ادبیات آذربایجان » بود، دکتر بختیاری در بخشی از سخنان خود با اشاره به موضوع زبان مادری، گفت : متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که در شهری مانند اورمیه، بسیاری از کودکان به زبانی غیر از زبان مادری خود سخن گفته و این مساله آسیبهای اجتماعی و روانی فراوانی را به دنبال دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه اظهار داشت : در حالی که خانوادهها امروزه به شدت به دنبال ثبت نام کودکانشان در کلاسهای زبان انگلیسی، نقاشی، شنا و… میباشند. اما با غفلت از مقوله مهم زبان مادری، از ثبت نام کودکان خود در کلاسهای آموزشی با محوریت زبان مادری و فرهنگ و ادبیات آذربایجانی خود داری میکنند.
دکتر بختیاری در پایان ضمن توصیه به حفاظت و پاسداری از زبان ترکی، گفت : لازم است تا ابتدا با کودکان خود به زبان مادری سخن گفته و سپس اقدام به آموزش سایر زبان ها کنیم. این کار علاوه بر جلوگیری از نابودی زبان ترکی، از بروز اختلالات و مشکلات روانی و اجتماعی برای کودکان نیز جلوگیری به عمل میآورد.